2% pentru SPAM

Am primit acum un mail de la Asociatia „Clubul Rotary Valea Prahovei” prin care se milogesc pentru directionarea a 2% din impozit catre ei. Mesajul a fost trimis de la adresa de mail newsletter@metanews.ro, folosind serverul ns.metanews.ro, iar adresa de reply este contact@rotarybvp.ro.
Print-screen cu continutul mail-ului este mai jos:

Mesajul este semnat de catre Mihai Mircea Totpal care se înjosește folosind  asemenea mijloace pentru a face rost de bani. Probabil criza se simte și pe Valea Prahovei.
Cel mai important este DISCLAIMER-ul scris la o dimensiune greu lizibilă. Cică nu e SPAM!
Ba este SPAM! Clubul Rotary face SPAM! Mihai Mircea Totpal face SPAM! Daca nu mă crede, să citească legislația țării a cărui cetățean este.
Comerțul electronic în România este legiferat de către Legea 365/2002 cu modificările aduse prin Legea 121/2006, care stipulează că:

Art. 6: Comunicãrile comerciale

(1) Efectuarea de comunicãri comerciale prin posta electronicã este interzisã, cu exceptia cazului în care destinatarul si-a exprimat în prealabil consimtãmântul expres pentru a primi asemenea comunicãri.

Normele metodologice de aplicare a acestei legi ( norme aprobate prin HG 1308 din 11/20/2002) stipuleaza clar la articolul 7 că sarcina probei că destinatarul și-a exprimat consimțământul revine furnizorului de servicii.

În aceleași norme, Guvernul României a legiferat și forma în care se pot trimite comunicări comerciale:

Art. 8.
(1) Subiectul mesajelor transmise prin posta electronica, care constituie comunicari comerciale, trebuie sa inceapa cu cuvantul „PUBLICITATE” scris cu majuscule.
(2) Comunicarile comerciale trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele informatii referitoare la persoana in numele careia sunt facute:
a) numele sau denumirea completa;
b) codul numeric personal sau codul unic de inregistrare, dupa caz;
c) domiciliul sau sediul;
d) numerele de telefon si fax;
e) adresa de posta electronica.

Îi voi cuminica aceste lucruri pe email și domnului Mihai Mircea Totpal care face SPAM.

PS: În cadrul acestui articol a se înțelege SPAM=Comunicare comercială nesolicitată.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “2% pentru SPAM

  1. Eu sunt „periculosul spamer” la care face referire acest post…
    Doar doua mentiuni scurte….
    1. SPAM = comunicare comerciala nesolicitata – iar ce am trimis eu numai comunicare comerciala nu se poate numi… ba dimpotriva

    2. nu ma „injosesc” in nici un fel incercat da fac un lucru bun si frumos pentru oameni. Va astept pe toti sa va „injositi” alaturi de mine demonstrand caritate, voluntariat, deschidere, sensibilitate si altruism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.