Tuner USB DVB-T/T2/C+FM+DAB – Windows

Tocmai mi-a ajuns din China coletul comandat pe dx.com care conține un tunner USB DVB-T/T2/C+FM+DAB. Pretul? Pe la 15 euro, transport gratis.

Pachetul conține tunner-ul, antena FM,  telecomanda, CD cu software pentru Windows (driver + aplicatie).

Nu am folosit aplicațiile de pe discul optic ci am descărcat de pe site-ul producătorului (AstroMeta):

Pentru instalarea driver-ului a fost necesar să dezactivez în Windows 10 verificarea semnăturii driverelor.

După ce am lansat aplicația, am setat dispozitivul de intrare (DVB-C), am conectat cablul cu semnal TV (furnizor UPC România) în tunerul TV, și am început scanarea programelor transmise în format digital:

Software-ul oferă posibilitatea de vedea si EPG, teletext, de a reliza capturi de imagine în format jpg. Câteva exemple:

Deasemenea puteți înregistra programul favorit. Fișierul rezultate este de tip mpg, nu este codat, poate fi vizualizat cu orice player. Un exemplu:

Dacă vă întrebati: sigur ca da, afișează subtitrările!

Este o soluție bună dacă doriți să vizualizați programele digitale necodate, transmise de către operatorii de cablu. Sau poate vreți să recepționați programele transmise în format DVB-T2 la noi în țară. Eu nu am avut o antena corespunzătoare pentru a testa (în zona Suceava avem un transmițațor de 2.5kW pe canal 38 – 610Mhz). În schimb am testat recepția FM cu antena cu care a venit echipamentul și am recepționat ceva programe.

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare:

4 comentarii la „Tuner USB DVB-T/T2/C+FM+DAB – Windows

 • 13 decembrie 2018 la 21:18
  Permalink

  Salut,

  Ai windows 10 pe 64 biti sau 32? L-am intrebat pe un vanzator chinez si zicea ca functioneaza pe win 10 32 bit si as vrea sa fiu sigur pt ca am pe 64

  Multumesc,

 • 13 decembrie 2018 la 21:24
  Permalink

  Nu mai am sistemul respectiv, dar sunt 99% convins ca era pe 64 biti.

 • 18 aprilie 2019 la 19:15
  Permalink

  Am cumparat acest tv tuner (DVB T/C) si am chemat pe cineva specializat sa-l instaleze. Am win 10 Home original. Orice a incercat, nu a reusit (a dezactivat verif semnaturilor drivere, a incercat si cu verif semnaturilor nedezactivata). A operat cu driverele de pe net (cele recomandate si nu de pe cd.). Mereu era o problema cu neconcordanta driverelor cu windows. As dori sa-mi raspundeti pe adresa de mail si nu tot aici (daca se poate). As dori sa mi-l instalati d-v cu time wieuwer. Bineinteles ca platesc. (inainte).
  Sunt din Bucuresti si e cale lunga la Suceava. Daca stiti pe cineva din Buc. care sa mai fi lucrat cu asa ceva dati-mi o adresa de contact (specialist PC sunt multi dar f. putini au instalat acest dispozitiv).
  Multumesc , astept.

 • 1 iulie 2020 la 17:12
  Permalink

  Softul e pe 32 de biți.
  Atenție că are lipsă 3 fișiere: mfperfhelper.dll, wmasf.dll și wmvcore.dll. Trebuiesc descărcate variantele pentru 32 de biți altfel nu pornește.

  Așa, și nu identifică tunerul deși driverele sunt instalate. Probabil vreun update aiurea de la Micro[șhit]. Pe Unix FreeBSD 12.1/sparc64 funcționează perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.