Tuner USB DVB-T/T2/C+FM+DAB – Windows

Tocmai mi-a ajuns din China coletul comandat pe dx.com care conține un tunner USB DVB-T/T2/C+FM+DAB. Pretul? Pe la 15 euro, transport gratis.

Pachetul conține tunner-ul, antena FM,  telecomanda, CD cu software pentru Windows (driver + aplicatie).

Nu am folosit aplicațiile de pe discul optic ci am descărcat de pe site-ul producătorului (AstroMeta):

Pentru instalarea driver-ului a fost necesar să dezactivez în Windows 10 verificarea semnăturii driverelor.

După ce am lansat aplicația, am setat dispozitivul de intrare (DVB-C), am conectat cablul cu semnal TV (furnizor UPC România) în tunerul TV, și am început scanarea programelor transmise în format digital:

Software-ul oferă posibilitatea de vedea si EPG, teletext, de a reliza capturi de imagine în format jpg. Câteva exemple:

Deasemenea puteți înregistra programul favorit. Fișierul rezultate este de tip mpg, nu este codat, poate fi vizualizat cu orice player. Un exemplu:

Dacă vă întrebati: sigur ca da, afișează subtitrările!

Este o soluție bună dacă doriți să vizualizați programele digitale necodate, transmise de către operatorii de cablu. Sau poate vreți să recepționați programele transmise în format DVB-T2 la noi în țară. Eu nu am avut o antena corespunzătoare pentru a testa (în zona Suceava avem un transmițațor de 2.5kW pe canal 38 – 610Mhz). În schimb am testat recepția FM cu antena cu care a venit echipamentul și am recepționat ceva programe.

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.