Tuner USB DVB-T/T2/C+FM+DAB – Windows

Tocmai mi-a ajuns din China coletul comandat pe dx.com care conține un tunner USB DVB-T/T2/C+FM+DAB. Pretul? Pe la 15 euro, transport gratis.

Pachetul conține tunner-ul, antena FM,  telecomanda, CD cu software pentru Windows (driver + aplicatie).

Nu am folosit aplicațiile de pe discul optic ci am descărcat de pe site-ul producătorului (AstroMeta):

Pentru instalarea driver-ului a fost necesar să dezactivez în Windows 10 verificarea semnăturii driverelor.

După ce am lansat aplicația, am setat dispozitivul de intrare (DVB-C), am conectat cablul cu semnal TV (furnizor UPC România) în tunerul TV, și am început scanarea programelor transmise în format digital:

Software-ul oferă posibilitatea de vedea si EPG, teletext, de a reliza capturi de imagine în format jpg. Câteva exemple:

Deasemenea puteți înregistra programul favorit. Fișierul rezultate este de tip mpg, nu este codat, poate fi vizualizat cu orice player. Un exemplu:

Dacă vă întrebati: sigur ca da, afișează subtitrările!

Este o soluție bună dacă doriți să vizualizați programele digitale necodate, transmise de către operatorii de cablu. Sau poate vreți să recepționați programele transmise în format DVB-T2 la noi în țară. Eu nu am avut o antena corespunzătoare pentru a testa (în zona Suceava avem un transmițațor de 2.5kW pe canal 38 – 610Mhz). În schimb am testat recepția FM cu antena cu care a venit echipamentul și am recepționat ceva programe.

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

4 thoughts on “Tuner USB DVB-T/T2/C+FM+DAB – Windows

 1. Salut,

  Ai windows 10 pe 64 biti sau 32? L-am intrebat pe un vanzator chinez si zicea ca functioneaza pe win 10 32 bit si as vrea sa fiu sigur pt ca am pe 64

  Multumesc,

 2. Am cumparat acest tv tuner (DVB T/C) si am chemat pe cineva specializat sa-l instaleze. Am win 10 Home original. Orice a incercat, nu a reusit (a dezactivat verif semnaturilor drivere, a incercat si cu verif semnaturilor nedezactivata). A operat cu driverele de pe net (cele recomandate si nu de pe cd.). Mereu era o problema cu neconcordanta driverelor cu windows. As dori sa-mi raspundeti pe adresa de mail si nu tot aici (daca se poate). As dori sa mi-l instalati d-v cu time wieuwer. Bineinteles ca platesc. (inainte).
  Sunt din Bucuresti si e cale lunga la Suceava. Daca stiti pe cineva din Buc. care sa mai fi lucrat cu asa ceva dati-mi o adresa de contact (specialist PC sunt multi dar f. putini au instalat acest dispozitiv).
  Multumesc , astept.

 3. Softul e pe 32 de biți.
  Atenție că are lipsă 3 fișiere: mfperfhelper.dll, wmasf.dll și wmvcore.dll. Trebuiesc descărcate variantele pentru 32 de biți altfel nu pornește.

  Așa, și nu identifică tunerul deși driverele sunt instalate. Probabil vreun update aiurea de la Micro[șhit]. Pe Unix FreeBSD 12.1/sparc64 funcționează perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.