Suport bicicletă pe portbagaj

Acum ceva timp mi-am cumpărat un suport de bicicletă Menabo Biki cu prindere pe portbagaj, dar nu am avut ocazia să îl folosesc până în acest weekend. Sâmbăta i-am făcut inaugurarea, o dată cu participarea la concursul Mountain Bike Maraton Dragomirna #5.

suport-bicicletaSuportul se fixează cu ajutorul a șase chingi de marginea porbagajului. În capete chingile au niște cârlige metalice care în timp probabil vor lăsa urme pe vopsea, dar este un risc de care sunt conștient și pe care mi l-am asumat. Suportul vine însoțit de documentatie de asamblare și instalare pe mașină. Pentru prinderea bicicletei de suport de oferă o chingă de lungime 2.5m, dar nu este documentat deloc modul de fixare a bicicletei.

La acest prim drum, prinderea bicicletei de suport nu am făcut-o corespunzător și, într-o zonă cu denivelări, bicicleta a decis să nu mă mai însoțească. Da, a căzut. Jos, pe asfalt. Din viteza mașinii…

Din fericire bicicleta „nouă” nu a pățit mare lucru: un plastic reflectorizat de la pedală a plecat, un manson de la coarne are o gaură, o laterala de la șa îsi arată compoziția. Cel mai grav este ca șocul a afectat reglajele schimbătoarelor (cel puțin a celui de pinioane) și în timpul concursului de la Dragomirma de anul acesta am avut dificultăți în a schimba corect și la timp, chiar de câteva ori lanțul sărind.

Despre suport, de bine:

  • la banii ăștia își face treaba;
  • poate fi montat ușor pe orice mașină
  • se montează și demontează relativ ușor, incăpând apoi în portbagaj până la următoarea utilizare;

Aspecte negative:

  • cu siguranță se va zgâria vopseaua mașinii;
  • nu e documentată prinderea bicicletei pe suport;
  • e greu de fixat bicicleta astfel încât să nu atingă cu pedala mașina;
  • nu are nici un sistem antifurt, un binevoitor poate pleca liniștit atât cu bicicleta cât și cu suportul;
  • acoperă luminile din spate ale mașinii (producătorul recomanda un accesoriu care sa dubleze lămpile existente);

Cu toate că brațele sunt destul de lungi, nu cred că se pot prinde 3 biciclete cum spune producătorul. Cu siguranță se vor mișca și freca una de alta la hopuri.

Suport bicicleta

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.