Schimbări în Yahoo Messenger

Nu știu câți dintre voi mai folosiți Yahoo Messenger pentru a comunica cu cunoscuții/prietenii/partenerii de afaceri, dar eu încă îl am deschis când sunt la calculator, chiar dacă efectiv îl folosesc destul de rar.

Cei de la Yahoo au anunțat că vor renunța la unele facilități oferite de programul Yahoo Messenger, ca de exemplu. Astfel, din 14 decembrie se va renunța la Yahoo! Messenger Public Chat Rooms (ohoho… de când nu am mai călcat pe acolo) și la Pingbox (sunt curios ce soluții vor alege cei care îl au implementat pe site-uri pentru comunicarea cu vizitatorii).

Dacă cu ceva timp în urmă făceau mare tam-tam în privința interoperabilității între conturile de Yahoo și cele de Microsoft Windows Live, acum anunță renunțarea la posibilitatea de a comunica folosind Yahoo Messenger cu partenerii care folosesc Microsoft Windows Live Messenger. Acești parteneri vor fi prezenți în lista de „mess”, dar vor fi marcați distinct, iar dacă li se va trimite un mesaj, acesta nu va ajunge la ei.

În final, vă spun și despre o decizie surprinzătoare: din 30 ianuarie 2013 nu se vor mai putea efectua apeluri telefonice de pe Yahoo Messenger către telefoanele fixe și cele mobile, nici nu se vor mai putea primi apeluri. Vor funcționa doar apelurile Messenger-Messenger, apeluri gratuite. Nu știu câți români folosesc această facilitate, dar sigur la nivel global sunt o mulțime de clienți afectați de această decizie.

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.