Pregătirea angajaților

eroare_server_uiac Imaginea alaturata este un print screen facut pe site-ul Univeristății „Alexandru Ioan Cuza” Iași ( http://www.uiac.ro ) în data de 21 iulie 2009. Dap, nenea adminu’ nu este în stare să țină site-ul prestigioasei universități „în picioare” în perioada admiterii. Dar nu de asta scriu acest post pe blog ci pentru că în ziua respectivă am fost în Iași la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” împreuna cu soția pentru a-și ridica diploma de licență în urma studiilor finalizate acum doi ani. Și de aici a început plăcerea de a colabora cu angajații acestei instituții de învățământ superior cu pretenții.
De la secretariatul facultății a cărei studentă a fost au trimis-o la Rectoratul Univeristății „Alexandru Ioan Cuza”. Acolo a aflat că de fapt pentru a-și ridica diploma ei pentru care a muncit 5 ani nu este de ajuns cartea de identitate ci mai este nevoie și de o copie după certificatul de căsătorie, că, nah și-a schimbat numele. Și.. parcă ar mai trebui câteva fotografii într-un anumit format.
După ce reușeste soția să își facă rost de o copie dupa certificatul de căsătorie (noroc de existența fax-urilor), își face și fotografiile cerute, i se spune că de fapt fotografiile nu sunt bune. Cică hârtia nu este de cea mai bună calitate și nu i le poate primi, trebuie să își face altele la un anumit centru foto din Iași.
Eu, ocupat cu alte treburi și nefiind prin apropiere pentru a discuta cu cei de acolo, am sunat la Rectoratul Univeristății „Alexandru Ioan Cuza” pentru a cere lămuriri. Pizduța care mi-a răspuns mi-a comunicat că pentru eliberare diplomă am nevoie de carte de identitate. O întreb de fotografii. A…da.. am nevoie și de ele. O intreb de certificat de căsătorie dacă este schimbare de nume. A…da.. trebuie și ăla. Pai, daca nu întrebam, nici că se obosea să îmi spuna. Îi zic că sunt în Iași și că am doar buletinul și ca vreau să îmi dea diploma. Nuuuu, nu se poate fără poze și certificat de căsătorie. Îi zic să îmi indica un loc unde sunt afișate aceste informații. Răspuns simplu din partea ei:„pe site”. Waw.. da site-ul nu merge. Replica inteligentă: „nu e vina ei”. O rog să îmi dea o hârtie cu antetul universității în care să scrie că nu îmi eliberează diploma și motivația și să semneze. Vai! NU! Cum să facă ea așa ceva. O intreb cine a stabilit procedura și actele necesare pentru eliberare și să zică cum identific documentul respectiv ( hotărâre a rectorului, hotărâre de guvern, etc). Nu știe. Nu mă miră. O întreb dacă îmi poate da ceva scris, nu doar verbal. Să își asume răspunderea pentru ceea ce face. Nu poate. Clasic.
Pizduța aia e pusă acolo pentru a repeta 3 cuvinte pe care i le-a spus careva, fără să gândească. Oare ea nu s-a întrebat cine a făcut regulile respective. Unde sunt scrise? Sigur nu! Ea știe să ia trei hârtii de la studenți și să le dea diploma.
Știe oare să scrie? Pai dacă știe, de ce nu e în stare să dea în scris o hârtie care să conțină ceva de genul:„Stimate student, conform deciziei X din data Y a ….., vă informăm că nu vă putem emite actul x până nu prezentati urmatoarele documente A,B,C.”. Scris apoi numele, funcția și semnătura.
Pai, ea nu este pregătită pentru așa ceva.
[ad#google-adsense]

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.