Nu e nevoie de downgrade hardware

Am o veste bună pentru cei care vor să își amintească cum este să lucrezi pe un PC cu procesor Pentium II sau undeva prin zona asta de performanța, chiar dacă au sistem bun.
Nu este nevoie să căutați prin beci, pod, debara un PC antic.  Puteți să îl păstrați pe cel actual.
Am descoperit această metodă urmând un link de pe blogul unui prieten. Am zis că merită încercat și am dezinstalat NOD32 care îl aveam în versiunea Business Edition cu licență. Am descărcat noul soft și am început nerăbdător instalarea. La instalare s-a mai apucat să descarce de pe net vreo 120MB, că nah, nu îi ajungeau cei 4MB cât avea kitul inițial. După instalare, clasicul restart. La pornire i-am dat să își facă actualizare la baza de date cu semnăturile virușilor că nici aia nu o avea. Nu o fi încăput în aia 4MB+120MB.
Ei, de atunci, experimentez senzații tari. Navigarea pe internet a devenit mult mai greoaie, că deh, firewall-ul trebuie să își facă treaba. Timpul de deschidere al documentelor s-a dublat, mă plictisesc până clientul de mail îmi descarcă poșta. Parcă am călătorit în timp și lucrez pe PII la 400Mhz cu 128MB de RAM. Și asta mulțumită aplicației AVG Internet Security 2010.
O altă inginerie este prezenta unui opțiuni sa descarci PC Tune UP. Încă 7.1MB. Care nu, nu e gratuit. Trebuie să plătești, dacă nu îți arată problemele de pe sistem și ți le remediază o singură dată (dar nu pe toate că nu ai acces la toate opțiunile). Mă mir că nu a detectat ca și problemă faptul că AVG Internet Security 2011 este instalat, pentru că el îmi cauzează cele mai multe probleme.
Am suportat două zile, dar nu mai pot. Acum rulează aplicația de dezinstalare și revin la NOD32. Care nu vrea restart după instalare, sâc!
PS: Sistemul este un DELL Latitude E6400 cu procesor Intel Core 2 Duo P8400 la 2.26Ghz, 2GB RAM DDR 2, Windows 7 pe 32 biti.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Nu e nevoie de downgrade hardware

  1. Na, eu nu am încercat aceste senzaţii tari pe care le poţi avea numai pe Windows 🙂 că doar am Linux. Oricum, e un antivirus gratuit şi nu-i trebuie crack. Asta dacă vrei să fii cât de cât în legalitate! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.