Multifunctionalele si imprimantele Samsung vin dotate cu un toner Demo

Dacă tot am scris despre experiența mea cu un magazin on-line obscur, mi-am amintit și de o întâmplare cu un magazin on-line foarte cunoscut de la noi:  emag.ro.

În luna ianuarie a acestui an am comandat la emag.ro un multifuncțional Samsung SCX-4655F (comanda #7592367). Acest produs este și acum disponibil pe site-ul www.emag.ro:

Samsung-SCX-4655F

Se observă faptul că pe site se specifică:

Consumabile: Toner Samsung MLT-D117S

Dacă veți căuta pe net detalii despre acest consumabil veți observa că se pot tipări până la 2500 de pagini.

După ce s-au listat puțin peste 500 de pagini, multifuncționalul a raportat că nu mai are toner și trebuie înlocuit:

samnsung

I-am sesizat pe cei de la emag.ro telefonic despre problema, tehnicianul de la service spunându-mi că de fapt echipamentul a venit cu un toner de test, drept pentru care este normal să se termine după atâtea pagini. Mi s-a părut incredibil acest lucru, drept pentru care am prezentat problema prin email la emag.ro și la Samsung România.

Cei de la emag.ro mi-au solicitat să trimit echipamentul la garanție, lucru pe care l-am făcut (Fisa service #412215). După două săptămâni s-a întors exact cum l-am trimis, cu diagnosticul „defect nemanifestat”, iar pe email am primit un cupon de reducere 15% pentru consumabile pentru imprimante (toner, hartie, alte accesorii), cupon valabil doar 5 zile. Neavând bani de achiziția unui toner nou (peste 300 lei), acesta a expirat fară să îl folosesc.

Partea interesantă urmează abia acum. În răspunsul primit de la Samsung România se precizează:

Tonerul Samsung are o capacitate de printare valabila cu cea descrisa in specificatii la o rezolutie standard de printare. In cazul in care veti face printari la o rezolutie mare numarul de pagini printate va scadea.
Multifunctionalele si imprimantele Samsung vin dotate cu un toner Demo care are o capacitate mai mica de printare decat un toner achizitionat in prealabil

Ați reținut, da? Producătorul spune că tonerul este demo. Pe toner codul este identic cu cel de pe un toner „normal”. Magazinul on-line nu te informeaza despre acest lucru. Cum sună?

PS: Puteti descarca pagina de test așa cum este definită în Anexa C din ISO/IEC 19752:2004(E)

[Download not found]

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

3 thoughts on “Multifunctionalele si imprimantele Samsung vin dotate cu un toner Demo

 1. La fel am patit si eu cu multifunctionala laser color Samsung, primele cartuse au tinut putin, dar m-am resemnat, i-am facut un „update” de firmware (cumparat), am comandat „praf” colorat la bidon, gauri cu bormasina in cartuse (dupa un tutorial de pe youtube) si fara numar acuma, si-a scos banii la cat a printat.. saraca.

 2. Toate imprimantele si multifunctionalele Samsung aflate la ora actuala pe piata vin la cumparare cu cartuse STARTER( DEMO 20-50% ). Asta e politica Samsung. Ofera imprimanta ieftina iar apoi cartusele costa aproape cat imprimanta sau uneori chiar mai scump decat aceasta( in cazul imprimantei ML2160 Ml2165 pret vanzare 250 ron ; cartus nou MLT-D101 299RON). Problema se poate rezolva simplu prin resoftare imprimantei.

  Dupa resoftare
  – cartusele functioneaza fara cipuri
  – este necesara doar reumplerea cu toner( praf)
  – cartusul STARTER poate fi reumplut si utilizat (la capacitatea unui cartus MLT-D117S normal 2500 pagini) pana la uzura lui fizica
  -puteti folosi cartuse originale cat si compatibile

  Cu 1kg toner (pret 86RON) pot fi imprimate 15.000-25.000 pagini (in functie de suprafata acoperire)

  86RON : 15.000pagini => pret/pagina foarte f. mic

  Mai multe informatii despre resoftare , reincarcare si intretinere cartuse, achizitionare toner

  mail: johnny_computers@yahoo.com

  sau

  prezentarea detaliata a unei modalitati ieftine de imprimare pentru un multifunctional aproape identic cu scx4655F aici

  forum.softpedia.com/topic/906093-samsung-scx-340034053407-reincarcare-cartus-mlt-d101-toner-refill-resoftare-reset-contoare-si-altele/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.