Interceptare conversații Yahoo Messenger

atentieMajoritatea folosesc astăzi Yahoo Messenger pentru comunicarea on-line cu prietenii, rudele, colegii de servici, etc. Ceea ce nu știu însă este faptul că aceste conversații se pot intercepta datorită faptului că sunt trimise în clar prin Internet.
Cu ceva timp în urmă găsisem un script scris în ruby. Singurele lucruri de care are nevoie sunt Ruby, ruby-pcap și bit-struct. Instalarea este foarte ușoară și funcționeaza de minune. Interceptarea convorbirilor se face prin capturarea traficului ce ajunge pe interfața de rețea.
shell# ./script.rb -i rl1
Use '-h' to display usage
Capture/Decoding...
mihai --> sorin: Aceste este mesaj de test trimis de mihai catre sorin.
sorin --> mihai: Sorin raspunde lui mihai.
mihai --> sorin: Scriptul functioneaza foarte bine.

Deasemenea se pot extrage conversațiile din fișierele pcap.
Trebuie să menționez că mai sunt unele bug-uri în sensul că nu apar tot timpul id-urilor celor care conversează, dar consider aceasta o deficiența minoră. Felicitări autorului pentru scriptul minunat.
Atenție deci la ce lucruri discutați folosind Yahoo Messenger pentru că este posibil ca cineva acolo, undeva să folosească un sniffer!

Aruncați o privire la http://rubyforge.org/projects/bit-struct și la http://www.goto.info.waseda.ac.jp/~fukusima/ruby/pcap-e.html .
Nu am pus aici numele scriptului pentru ca veți fi tentați să vă băgați nasul în discuțiile altora și acest lucru este ilegal.
Dacă acest articol v-a pus pe ganduri, nu fiți timizi și lăsați un comentariu pe blog.

[ad#google-adsense]

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

2 thoughts on “Interceptare conversații Yahoo Messenger

  1. Am fost pus in fata faptului implinit cu interceptarea conversatiilor pe mess.Cum am inteles.Cine poate sa intercepteze?A intrat in calc meu sau numai cunoscad parola?Cineva din casa banuiesc care sa stie pe calc.Se poate evita acest lucru?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.