Exemplu de bun simț

politia oprita inaintea trecerii pentru pietoni După cum spuneam, am fost ieri în Vatra Dornei. S-a nimerit la un moment dat să fiu prin fața sediului Poliției Vatra Dornei. Apare o mașina inscripționată „POLITIA”, la volan un nene îmbrăcat în uniforma de polițist care oprește exact în fața sediului, pe partea carosabila, chiar inainte de trecerea de pietoni semnalizată corespunzător prin marcaje transversale și indicator mare, frumos și colorat ( albastru, negru, alb).
Nenea de la volan nu era în misiune, nu urla nimic la mașina aia și nu i se aprindeau becurile alea colorate de pe cupola. El voia doar să își ia un coleg.
Sunt convins că nu a văzut trecerea de pietoni și nici cele trei locuri libere de parcare de lângă trepte, locuri pe care scria că sunt rezervate pentru mașinile Poliției.
Ar trebui să împrumute de la un coleg de al său o cărticică cu legislația și anume OUG 195/2002 împreună cu regulamentul de aplicare pentru a vedea unde este interzisă oprirea și staționarea. Ar putea în același timp să își roage colegul să îl sancționeze contravențional pentru greșeala făcută.
Tind să cred că nu m-am înșelat în privința meseriei lui și că lucrează întradevăr în Poliție. Uniforma și mașina nu par a fi de la salubritate.
Dacă îi urmați exemplul, să nu vă plângeți că vi s-a completat un proces verbal. Totuși, nu aveți uniformă și mașină ca ale lui.
[ad#google-adsense]

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.