Diferențe

Ultimele 3 revizii la Corolla le-am făcut la alt service decât reprezentanța Toyota din Suceava (Revlaco Motors). De fapt este impropriu spus revizii pentru că cei de acolo în afară de a schimba uleiul și filtrele nu știu (nu vor, nu au chef) să facă, cu toate că le-am pus la dispoziție planul de service al mașinii.

Astfel, cu toate că la 180.000 km se înlocuiesc mai multe componente decât uleiul de motor și clasicele filtre, cei de la service-ul la care am dus-o (începe cu „A” și se termină cu „ria”) nu s-au obosit să o facă (de parcă ar fi făcut-o de pomană, nu pe bani). Drept urmare, la revizia de 195.000 km pe care am făcut-o de curând le-am cerut să îmi înlocuiască și ceea ce trebuia să o facă cu 15.000 de km în urmă și anume: ulei cutie viteze manuala, lichid răcire, lichid frână etc. A rezultat un cost destul de măricel, pentru ca a fost nevoie și de înlocuirea unui rulment la roata dreapta fața precum și bieletă direcție dreapta fată și bielete antiruliu (mașina făcea un zgomot dubios, deranjant). Să vă spun de câte ori am fost în service respectiv (începe cu „A” și se termină cu „ria”) pentru diagnosticare și apoi pentru reglaje direcție? Nu are sens!

Nemulțumit de prestația celor de acolo am mers pentru o reconstatare la reprezentanta Toyota, unde sincer am fost uimit de următoarele lucruri:

  • au verificat pana și modul în care șterg lamele ștergătoarelor de parbriz;
  • au constatat că roata de rezervă este dezumflata (nu am folosit-o niciodată);
  • au găsit cureaua de accesorii cu crăpături, fiind necesară înlocuirea acesteia imediat;
  • s-a constat uzura plăcuțelor de frână

În mod cert există diferențe între service-ul Toyota Suceava și cel care începe cu „A” și se termină cu „ria”! Cu siguranță voi deschide mai bine ochii data viitoare când voi merge în service și, pentru siguranța voastră, vă recomand să faceți același lucru!

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.