Resetare parola Windows XP/Vista/7

Sunt momente când avem nevoie să resetăm parola conturilor cu care ne logăm în Windows. Motivele pentru care trebuie să facem acest lucru sunt diferite, dar analiza lor nu reprezintă scopul acestui articol. Cred că mai interesant este să aflați cum puteți reseta parola pentru Windows XP, Windows Vista și Windows 7.

A. Descărcați arhiva disponibilă aici și extrageți imaginea ISO.

B. Imaginea ISO o puteți scrie direct pe un CD/DVD. Dacă doriți să folosiți un stick USB, atunci montați această imagine folosind un software dedicat (Power ISO, Magic ISO etc) și copiați toate fișierele din ea pe stick-ul USB. Urmează sa faceți acest stick bootabil, lucru realizabil astfel (presupunănd ca stick-ul este identificat de către sistemul de operare ca având litera E:): deschideți o fereastră de comandă (CTRL+R) și tastați comenzile:

e: <enter>
syslinux.exe –ma e: <enter>

C.Porniți sistemul pe care doriți resetarea parolei, alegând ca și dispozitiv de boot CD/DVD creat sau stick-ul USB, în funcție de varianta pe care ați ales-o. Instrucțiunile de pe ecran sunt destul de edificatoare despre ceea ce trebuie să faceți mai departe (alegeți disc-ul pe care este instalat sistemul, alegerea căii și a fișierelor, alegerea utilizatorului din lista, etc. Nu uitați ca la final să salvați modificările făcute, alegând opțiunea corespunzătoare din meniu.

D. Porniți sistemul și veți observa că nu se mai solicită parola pentru utilizatorul căruia i-am resetat-o.

Metoda descrisă aici am testat-o chiar aseară pe un sistem cu Windows XP și a funcționat de minune. Ar trebui să funcționeze la fel de bine și pe Windows Vista și Windows 7. Trebuie să aveți în vedere și faptul că puteți folosi un stick USB doar dacă BIOS-ul sistemului știe să booteze de acesta.

Spor la resetat parole!

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Resetare parola Windows XP/Vista/7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.