Pasul Tihuța

Duminică, 1 Martie 2009, am plecat de la Suceava spre Oradea. Nu, nu pentru a sărbători începerea primăverii ci în interes de serviciu. De data aceasta am ales drumul prin Vatra Dornei-Bistrița-Dej-Cluj-Oradea, știind că lucrările la acest drum sunt aproape finalizate. In mare parte drumul este în stare bună, cu excepția pragurilor existente de obicei în dreptul podurilor. Dacă se circulă cu atenție și se reduce viteza pe sectoarele de drum semnalizate corespunzător se ajunge la destinație fără a înjura toate autoritățile.

La întoarcere, marți, am oprit pe Tihuța pentru a face câteva fotografii. Pasul Tihuţa (Bârgău) este localizat în sud-estul Munţilor Bârgău, la o altitudine de 1227 m. Este străbătut de drumul european E58 / drumul naţional DN17 care asigură legatura între Bistriţa şi Vatra Dornei. În pasul Tihuţa se găseşte staţiunea turistică Piatra Fântânele (1201 m). Aici se află Complexul Dracula.

tihuta-complex-dracula
tihuta-complex-dracula
imagine de pe Tihuta
imagine de pe Tihuta
imagine de pe Tihuta (2)
imagine de pe Tihuta (2)
imagine de pe Tihuta (3)
imagine de pe Tihuta (3)

Imaginile le găsiți și în secțiunea Galerie Foto a site-ului, alături de alte peisaje.

[ad#google-adsense]

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Info

Blogul folosește cookie-uri pentru numărarea vizitatorilor, comentarii mai rapide și alte îmbunătățiri. Nu colectez date personale în afara celor fără de care serverul și blogul nu pot funcționa. Prin continuarea folosirii acestui site, sunteti de acord cu

politica de confidentțalitate