Linux Mint – dezactivare funcției „Hibernate”

În cele câteva zile de când folosesc Linux Mint 17.2 pe DELL Latitude E7440 am observat că uneori întâmpin probleme la iesirea sistemului din „Hibernare”. Observ pe diferite site-uri că și alți utilizatori întâmpină acceași problemă, așa că am căutat o soluție pentru a dezactiva această funcție.

Pentru a renunța la funcția „Hibernate” în Linux Mint 17.2 a trebuit să înlătur fișierul /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla.

Eu l-am șters definitiv ci l-am mutat într-un alt director pentru a putea să îl refolosesc în caz de nevoie. Trebuie însă să fiți atenți la setările referitoare la „Power Management” pentru a defini acțiunile pe care să le facă sistemul de operare atunci când este apăsat butonul de pornit/oprit și, cel mai important, atunci când bateria atinge nivelul de „critically low”.

Problema este că după dezactivarea funcției „Hibernate”, singur setare disponibilă pentru nivelul de „critcally low” a bateriei este „Do nothing”, ceea ce nu este în regulă. Din fericire, există o rezolvare și pentru acest lucru, rezolvare care stă în fișierul /usr/lib/cinnamon-settings/modules/cs_power.py.


Astfel, vom modifica conținutul acestui fișieru cu comanda următoare:

sudo sed -i '/critical_options =/,+1 {s/("hibernate", _("Hibernate")),/&\n ("shutdown", _("Shutdown immediately")),/}' /usr/lib/cinnamon-settings/modules/cs_power.py

power-management-linux-mint

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Linux Mint – dezactivare funcției „Hibernate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.