Încă o poliție: Poliția locală

În Monitorul Oficial al României nr 882 din 29 decembrie 2010 a fost publicat regulamentul-cadru de organizare și funcționare a poliției locale. Astfel, in cadrul fiecărei primării de comuna, oraș, municipiu sau sectoare (București), vor fi înființate compartimente sau instituție publică distinctă cu rol de poliție locală care vor avea în compunere structuri de ordine, liniște publică și pază a bunurilor, structuri din domeniul circulației pe drumurile publice, structură de disciplină în construcții și afișaj stradal, structuri de protecție a mediului, structuri de activitate comercială și structuri cu atribuții pe linie de evidentă a persoanei.
Pentru personalul de conducere vor fi de o valoare inestimabilă diplomele de la Spiru Haret obține prin trecerea pe la facultate o dată pe semestru (la examene, cu fițuica și plicul pregătit). Pentru cei de la execuție este îndeajuns să aibă o diplomă de bacalaureat, obținută la un liceu privat undeva, la fără frecventă. Aceste condiții fiind îndeplinite, personalul va urma un curs de 3 luni, după care vor putea să dea frâu liber abuzurilor pe străzi și să împartă sancțiuni contravenționale la toată lumea.
Ca și dotarea, puleții polițiștii locali vor avea uniformă, arme letale și neletale. Pe mașinile de patrulare vor avea voie să aibă instalații sonore și luminoase de culoare albastră. Să te ții de acum patrulare cu girofare pornite să impresioneze pițipoancele.

Pentru regulamentul complet puteți studia Monitorul Oficial nr. 882/2010.

Și așa românii vor fi beliți prin amenzi date de tot felul de polițiști. Doar trebuie bani la buget, ce dracu. Prevăd amenzi de genul: pietonul a mers pe partea stângă a trotuarului, incomodând câinii vagabonzi care luau prânzul la un cos de gunoi. Sau: cetățeanul a fost sancționat pentru lipsa actelor, avea la el buletinul, dar nu a putut prezenta certificatul de naștere, foia de vaccinări, diploma că a luat premiul II în clasa a 5-a, certificat de conformitate a ghetelor și nici măcar un document care să ateste că dioxidul de carbon pe care îl expiră nu depășește cantitatea maximă admisibilă pentru greutatea lui.

Mai rău este că în acest mod poliția este politizată, fiind în subordinea primarului care poate tăia și spânzura. Mai ales atunci când vor veni campaniile electorale: “amendează-i bă pe contracandidatul nostru, că are afișe mai colorate ca ale noastre”.

Oare cum vor fi priviți acești foști comunitari de către polițiștii care au studii la Academia de Poliție?

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.