Criptarea mesajelor va deveni nefolositoare în UE

Conform articolului apărut aici, Uniunea Europeană – aia pe care o proslăvim cu toții – analizează o propunere pe care să o includă în legislația sa, propunere care are ca scopul declarat acela de a detecta materialele de abuz sexual asupra copiilor prin implementarea unui sistem care va scana toate mesaje digitale, inclusiv imaginile, videoclipurile și link-urile partajate.

Dorința UE este mai veche, de prin 2022 și iși doresc cu ardoare să scaneze toate mesajele transmise prin aplicații de genul WhatsApp, Facebook Messenger și nu numai, vrând sa dezvolte cea mai sofisticata mașinărie de supraveghere în masă dezvoltată vreodată în afara granițelor Chinei și a URSS, așa cum declară profesorul Matthew Green:

Revenind în 2024, soluția propusă este cea de a scana mesajele înainte ca acestea sa fie criptate de către aplicațiile de chat. Ce credeți, va exista opunere din partea organizațiilor care produc aceste aplicații și fac câștiguri imense de pe urma lor?

Din punctul meu de vedere, Uniunea Europeana cu Ursula von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene merge într-o direcție greșită.

Articole asemanatoare:

Tagged
Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.