Linksys WRT54GL – RDS PPPoE IPv6

Conform site-ului www.rcs-rds.ro:

Toti clientii Digi Net Fiberlink pot accesa Internetul folosind noul protocol IPv6 incepand din luna mai 2012.

Testele IPv6 care s-au desfasurat in perioada octombrie 2011 – aprilie 2012 si la care au participat peste 12.000 de clienti s-au incheiat cu succes. Acum orice client Digi Net Fiberlink din orice localitate din Romania se poate conecta la Internet folosind o configuratie cu stiva duala (fiecare utilizator va primi simultan adrese IPv4 si IPv6) avand astfel acces nativ la Internet atat pentru IPv4, cat si pentru IPv6. Cei care folosesc un router compatibil vor primi si un prefix IPv6 dinamic /64 prin DHCPv6 Prefix Delegation (RFC 3769) pentru a putea fi folosit in spatele routerului, in reteaua locala.

După ce am studiat pe scurt despre IPv6 și adresa link-local, am zis că aș putea încerca să configurez routerul Linksys WRT54GL v.1.1 pentru a obține adresa IPv6 cu PD (prefix Delegation).
Pentru configurarea acestuia m-a ajutat tutorialul acesta, conform căruia am procedat astfel:

Din nefericire, după acest pas nu m-am mai putut loga și nici reseta echipamentul ținând butonul de reset apăsat. Singura soluție a fost să urmez procedura specifică 30-30-30 (despre ea discutăm altă dată) și apoi, chiar dacă am pierdut toate setările, am putut accesa interfața web pentru a face setările necesare.

Pe laptop-ul conectat wireless la router, avem:

IPv6 dupa router

Câteva teste:

  

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

3 thoughts on “Linksys WRT54GL – RDS PPPoE IPv6

  1. Din pacate la mine n-a iesit „asa superb” … ; am facut update-ul si dupa nu mai pot accesa pagina de intrare in router , clasicul 192.168.1.1 ; ce trebuie sa fac ?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.