Lan Controller de la tinycontrol.eu

Cu toate că am mai folosit în proiecte anterioare acest dispozitiv, scriu abia acum despre el pentru că mi-am achiziționat unul cu care să mă „joc” acasă.

Lan Controller este un dispozitiv mic (60mmx68mm) produs de către tinycontrol.eu echipat cu o interfată de rețea 10Mbps Half Duplex și pe care rulează un webserver prin intermediul căruia putem citi valori ale diverșilor senzori conectati la intrările dispozitivului, dar nu numai. In ciuda dimensiunilor reduse, acest dispozitiv oferă:

 • 5 intrări analogice (Inp1-Inp5);
 • o intrare digitala tip bus 1Wire pe care se pot conecta până la 6 senzori de temperaturi (Inp6-Inp11);
 • o intrare digitala pentru senzorul DHT22 – temperatură și umiditate;
 • 4 intrări logice (pornit/oprit);
 • o ieșire pe releu cu contacte NO, NC, C care rezistă la 255Vac și 10A (notată Out0);
 • patru ieșiri cu care se pot comanda relee sau tranzistori (Out1-Out4);
 • o ieșire pe tranzistor – maxim 1A (Out5);
 • 4 iesiri PWM în intervalul 2,6KHz – 4Mhz (Pwm-Pwm3);

De reținut este faptul că dispozitivul se livrează fără alimentator. Tensiunea de alimentare trebuie să fie în intervalul 8-28Vcc de la care va absorvi circa 1W. Se comercializează și în versiunea cu carcasă.

lancontroller-1lancontroller-2

Eu l-am achiziționat de la Delta Web Telecom SRL (www.wifimag.ro) în varianta cu carcasă la prețul de 175 lei. La această sumă s-au mai adăugat câțiva lei pe care i-am dat pe diverse accesorii (senzori etc).

Dispozitivul a venit cu versiunea de firmware 3.11. Primul lucru pe care l-am făcut a fost actualizarea firmware-ului la versiunea 3.13 (ultima disponibila pe site-ul producătorului).

lan-controller-upgrade-firmwareAccesând cu ajutorul unui browser web adresa IP implicită a dispozitivului (192.168.1.100) vom avea acces la interfața web unde ne autentificăm cu utilizatorul admin și parola admin. Vom avea disponibile în meniul din partea superioara patru pagini:

 • Control Panel
  lancontroller-controlpanel
 • Events Config
  lancontroller-event
 • Scheduler
  lancontroller-schedule
 • Config
  lancontroller-config-1 lancontroller-config-2 lancontroller-config-3 lancontroller-config-4

Sonzorii de temperatură care comunică prin protocolul 1 wire se conectează prin intermediul unui conector RJ11 din care se folosesc 3 pini (Vcc, Data, GND). Pentru teste am conectat un senzor de temperatura de exterior tip DS18B20 achiziționat anterior. După ce l-am conectat fizic am mers în tabul „Config” și în partea de jos am apăsat butonul „Read ID” și imediat a fost afișat alături: „DS18 ID=28:FF:C8:1D:4B:04:00:3A”. Am completat cu cifra 1 în căsuța de mai jos aferentă poziției și apoi butonul „Save to”. În tabul „Control Panel” la Input 6 se afișează valoare citită de la acest senzor (24,1).

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

4 thoughts on “Lan Controller de la tinycontrol.eu

 1. Salut am achizitionat si eu unul dar din pacate nu pot sa l folosesc pt ce imi trebuie mie. Adica nu poate sa mi trimita mesaj pe mail doar daca am un server fara ssl. Ati putea sa ma ajutati intr un fel, adica cum as putea sa l fac sa primesc mail daca se intampla ceva pe intrarile digitale.

 2. Am si eu unul in teste cam de 1 an.L-am pus la router si mai intru pe el de la servici.
  Uneori se blocheaza, nu mai raspunde pagina de web.Revine singur, dar de citeva ori s-a blocat definitiv si atrebuit sa ajung acasa sa-l resetez.
  Face chestia asta si din casa..din LAN-ul intern,nu pot sa dau vina pe provider-ul de internet sau pe router.
  Cind pagina nu raspunde, ping-ul la adresa lui de IP merge in continuare.
  Am vrut sa fac o automatizare,dar n-am siguranta pe el in conditiile astea.
  Am testat si cu diferite variante de soft. Este versiunea HW2.0 cu soft 2 si ceva …nu mai ti minte.
  La-m lasat cu prima varianta soft 2.0 si tot s-a blocat.
  Softul de la HW2.5 nu este compatibil cu placa HW2.0..de exemplu: iesirile de relee sint inversate.
  OFF e ON si invers.N-am testat si altceva.

 3. Revin cu un alt mesaj. S-a blocat din nou si cu ultima varianta de firmware (3.15 pentru placa HW:2.0) de pe site-ul polonez.
  E clar…nu e sigur.Daca te bazezi pe el sa-ti controlezi usa sau centrala termica, risti sa ramai pe afara.
  A mai patit cineva chestia asta?

 4. Bună seara. A mai făcut cineva cu Lan Controller V3? Am cumpărat unul cu diverse accesorii crezând ca l-am apucat pe Dumnezeu de un picior… Dar numai probleme! În primul rand nu merge nicicum în spatele unui router HUAWEI B310 cu o cartela SIM prepay, cu nici un provider, Telekom, orange sau Vodafone. Asta din cauza faptului ca pe prepay toate porturile sunt blocate. 

  L-am conectat la netul fix de acasă (fibră de la Orange), funcționează cu port forwarding din afara rețelei locale, dar se pare ca nu se mai conectează la MQTT Client, serverul lor tip cloud, tehnologie mosquito. Are cineva vreun sfat pentru conectarea la internet cu ajutorul unui SIM prepay? Alte experiențe similare cu acest device? 

  O seara frumoasa! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.