Control fara telecomanda IR a televizorului Philips

Recent nu prea mai vrea să funcționeze telecomanda IR a televizorului Philips 40PFH4509/88. Soluția alternativă pe care am folosit-o câteva zile a fost controlul folosind aplicația Philips MyRemote pe Android.

Pentru a funcționa trebuie ca smartphone-ul pe care ruleaza să fie în aceasi rețea cu televizorul Philips 40PFH4509/88. Aplicația oferă posibilitatea de a vizualiza pe televizor fișiere media stocate pe telefon, oferă programul TV dar și posibilitatea de a controla toate functiile televizorului:

philips-myremote-40pfh4509-1
philips-myremote-40pfh4509-3

philips-myremote-40pfh4509-4

philips-myremote-40pfh4509-5

philips-myremote-40pfh4509-6
philips-myremote-40pfh4509-7
philips-myremote-40pfh4509-8

Este important de precizat că nu se poate porni televizorul folosind aceasta aplicație. Merge în schimb să îl închideți.

Dar, totuși, cu pornirea cum facem? Eu folosesc un Raspberry Pi 2 cu OSMC conectat prin HDMI și din aplicația de mobil Yatse folosesc comanda „CEC Activate” și în cateva secunde pornește.

Stand cu laptop-ul în pat și dorind să schimb programele la TV fară să mai pun mâna pe telefon, m-am gândit că mi-ar fi utilă o soluție de control din browser-ul web. Am căutat un pic și am găsit https://github.com/netdata/pcremote. Este de acum 5 ani, dar este funcțională în mare parte și pe TV-ul meu Philips.

Am încarcat o copie a acestei aplicații și pe serverul meu:

Remote-control-Philips-TV.zip (601 downloads )

Tot ce trebuie făcut este: se copie, se dezarhiveaza, se pune într-un director pe serverul web și.. cam atât. La accesare este solicitata adresa IP a televizorului care se doresțe a fi controlat. Trebuie menționat că sistemul de pe care se acceseaza prin broswer serverul web trebuie să aiba conectivitate IP cu TV-ul (sa fie in aceasi rețea, să folosiți IP-uri publice rutabile sau eventual să existe un VPN). Eventual puteți să folosiți site-ul http://www.netdata.be/tv.

telecomanda-philipsChiar dacă telecomanda mea nu arată la fel ca și cea din imagine, funcționează toate butoanele. În schimb nu îmi functionează cum trebuie cele două select-uri din stânga.

 

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.