Control fara telecomanda IR a televizorului Philips

Recent nu prea mai vrea să funcționeze telecomanda IR a televizorului Philips 40PFH4509/88. Soluția alternativă pe care am folosit-o câteva zile a fost controlul folosind aplicația Philips MyRemote pe Android.

Pentru a funcționa trebuie ca smartphone-ul pe care ruleaza să fie în aceasi rețea cu televizorul Philips 40PFH4509/88. Aplicația oferă posibilitatea de a vizualiza pe televizor fișiere media stocate pe telefon, oferă programul TV dar și posibilitatea de a controla toate functiile televizorului:

philips-myremote-40pfh4509-1
philips-myremote-40pfh4509-3

philips-myremote-40pfh4509-4

philips-myremote-40pfh4509-5

philips-myremote-40pfh4509-6
philips-myremote-40pfh4509-7
philips-myremote-40pfh4509-8

Este important de precizat că nu se poate porni televizorul folosind aceasta aplicație. Merge în schimb să îl închideți.

Dar, totuși, cu pornirea cum facem? Eu folosesc un Raspberry Pi 2 cu OSMC conectat prin HDMI și din aplicația de mobil Yatse folosesc comanda „CEC Activate” și în cateva secunde pornește.

Stand cu laptop-ul în pat și dorind să schimb programele la TV fară să mai pun mâna pe telefon, m-am gândit că mi-ar fi utilă o soluție de control din browser-ul web. Am căutat un pic și am găsit https://github.com/netdata/pcremote. Este de acum 5 ani, dar este funcțională în mare parte și pe TV-ul meu Philips.

Am încarcat o copie a acestei aplicații și pe serverul meu:

Remote-control-Philips-TV.zip (311 downloads)

Tot ce trebuie făcut este: se copie, se dezarhiveaza, se pune într-un director pe serverul web și.. cam atât. La accesare este solicitata adresa IP a televizorului care se doresțe a fi controlat. Trebuie menționat că sistemul de pe care se acceseaza prin broswer serverul web trebuie să aiba conectivitate IP cu TV-ul (sa fie in aceasi rețea, să folosiți IP-uri publice rutabile sau eventual să existe un VPN). Eventual puteți să folosiți site-ul http://www.netdata.be/tv.

telecomanda-philipsChiar dacă telecomanda mea nu arată la fel ca și cea din imagine, funcționează toate butoanele. În schimb nu îmi functionează cum trebuie cele două select-uri din stânga.

 

 

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Info

Blogul folosește cookie-uri pentru numărarea vizitatorilor, comentarii mai rapide și alte îmbunătățiri. Nu colectez date personale în afara celor fără de care serverul și blogul nu pot funcționa. Prin continuarea folosirii acestui site, sunteti de acord cu

politica de confidentțalitate