Mutarea continutului
Dupa cum spuneam, am facut modificari la site si acum am reusit mutarea continutului. Toate tutorialele au devenit acum articole pe blog, cu datele de 20-21 iulie 2010.
www.bogdanturcanu.ro
Dupa cum spuneam, am facut modificari la site si acum am reusit mutarea continutului. Toate tutorialele au devenit acum articole pe blog, cu datele de 20-21 iulie 2010.
1. Functii Modelul ZXR10 2609 adopta modul “memoreaza si inainteaza” si suporta switching la nivel Layer 2 la viteza de link pe toate porturile. Viteza maxima este de 5.6Gbps. Sunt implementate urmatoarele functii: Posibilitatea de invatare a adreselor MAC. Marimea tabelei de MAC-uri este de 8k. Suporta VLAN-uri (Virtual Local…
In cazul in care dorim sa prelungim interioarele unei centrale ( PBX ) intr-o alta locatie intr-o alta locatie folosind reteaua interna a firmei ( sau chiar Internetul ) vom folosi doua echipamente VOIP, unul de tipul FXO, celalalt de tipul FXS. Un echipament FXO se comporta ca un telefon…
Cu toti trimitem zilnic mail-uri ( la colegi, prieteni, etc). Acest lucru nu ar fi posibil fara existenta protocolului SMTP. Obiectivul protocolului SMTP este de a trimite mail-uri intr-un mod eficient. El este independent de sistemele care participa la comunicatie, atat timp cat se asigura un canal prin care datele…
Spanning Tree Protocol a fost definit de catre IEEE prin standardul 802.1D. Acest protocol elimina posibilitatea aparitiei fenomenului “broadcast storm” prin eliminarea automata si logica a buclelor in retea. STP ( Spanning Tree Protocol ) este un protocol de comunicatii care are ca scop asigurarea redundantei retelei. Switch-urile cu management…
Traficul IP multicast are cateva caracteristici speciale. Adresa IP destinatie este in domeniul 224.0.0.2 pana la 239.255.255.255. Adresa MAC destinatie a traficului multicast incepe cu 01:00:5e si se termina cu cei mai putini semnificativi 23 biti a adresei ip destinatie. IETF (Internet Engineering Task Force) a definit IGMP ca grupuri…
Elaborarea standardelor pentru retele a devenit necesara datorita diversificarii echipamentelor si serviciilor, care a condus la aparitia de retele eterogene din punctul de vedere al tipurilor de echipamente folosite. In plus, multitudinea de medii fizice de comunicatie a contribuit la decizia de a defini reguli precise pentru interconectarea sistemelor. ISO…
Cea mai folosita unelta software pentru a testa functionalitatea unei retele la nivelul IP este Ping. Ping, cea mai folositoare unealta pentru diagnosticarea unei retele isi are numele de la un radar pe baza de sunete folosit in submarine – trimiterea unui sunet scurt si ascultarea dupa ecou. In retele,…
Un calculator pe care este instalat un sistem de operare din familia Windows si este configurat sa foloseasca protocolul DHCP pentru a obtine o adresa IP poate sa isi asigneze singur o adresa IP daca serverul DHCP nu functioneaza sau calculatorul nu poate comunica cu acesta. Pentru a fi posibil…
Daca avem un sistem pe care este instalat Windows Vista si dorim sa instalat si Windows XP pentru a folosi cand un sistem de operare, cand pe celalalt vom proceda in modul descris in continuare. In primul rand ne vom asigura ca avem pe hard-disc spatiu nefolosit si nepartitionat. Daca…
Daca dorim sa realizam un tunel intre doua calculatoare pe care este instalat Microsot Windows XP situtate in locatii diferite, dar ambele au acces la internet putem sa folosim OpenVPN ( http://www.openvpn.net ). Unul dintre sisteme va fi configurat cu rol de server, celalalt cu rol de client. Primul lucru…
In randurile de mai jos va prezint pasii pentru instalarea componentelor necesare pentru gazduirea unui site dinamic care foloseste php si baze de date MySQL. Pentru a rezolva probleme legate de dependinte si pachete aditionale folosim yum. In primul rand trebuie sa instalam Apache (httpd), PHP, MySQL (client si server)…