Lan Controller de la tinycontrol.eu

Cu toate că am mai folosit în proiecte anterioare acest dispozitiv, scriu abia acum despre el pentru că mi-am achiziționat unul cu care să mă „joc” acasă.

Lan Controller este un dispozitiv mic (60mmx68mm) produs de către tinycontrol.eu echipat cu o interfată de rețea 10Mbps Half Duplex și pe care rulează un webserver prin intermediul căruia putem citi valori ale diverșilor senzori conectati la intrările dispozitivului, dar nu numai. In ciuda dimensiunilor reduse, acest dispozitiv oferă:

 • 5 intrări analogice (Inp1-Inp5);
 • o intrare digitala tip bus 1Wire pe care se pot conecta până la 6 senzori de temperaturi (Inp6-Inp11);
 • o intrare digitala pentru senzorul DHT22 – temperatură și umiditate;
 • 4 intrări logice (pornit/oprit);
 • o ieșire pe releu cu contacte NO, NC, C care rezistă la 255Vac și 10A (notată Out0);
 • patru ieșiri cu care se pot comanda relee sau tranzistori (Out1-Out4);
 • o ieșire pe tranzistor – maxim 1A (Out5);
 • 4 iesiri PWM în intervalul 2,6KHz – 4Mhz (Pwm-Pwm3);

De reținut este faptul că dispozitivul se livrează fără alimentator. Tensiunea de alimentare trebuie să fie în intervalul 8-28Vcc de la care va absorvi circa 1W. Se comercializează și în versiunea cu carcasă.

lancontroller-1lancontroller-2

Eu l-am achiziționat de la Delta Web Telecom SRL (www.wifimag.ro) în varianta cu carcasă la prețul de 175 lei. La această sumă s-au mai adăugat câțiva lei pe care i-am dat pe diverse accesorii (senzori etc).

Dispozitivul a venit cu versiunea de firmware 3.11. Primul lucru pe care l-am făcut a fost actualizarea firmware-ului la versiunea 3.13 (ultima disponibila pe site-ul producătorului).

lan-controller-upgrade-firmwareAccesând cu ajutorul unui browser web adresa IP implicită a dispozitivului (192.168.1.100) vom avea acces la interfața web unde ne autentificăm cu utilizatorul admin și parola admin. Vom avea disponibile în meniul din partea superioara patru pagini:

 • Control Panel
  lancontroller-controlpanel
 • Events Config
  lancontroller-event
 • Scheduler
  lancontroller-schedule
 • Config
  lancontroller-config-1 lancontroller-config-2 lancontroller-config-3 lancontroller-config-4

Sonzorii de temperatură care comunică prin protocolul 1 wire se conectează prin intermediul unui conector RJ11 din care se folosesc 3 pini (Vcc, Data, GND). Pentru teste am conectat un senzor de temperatura de exterior tip DS18B20 achiziționat anterior. După ce l-am conectat fizic am mers în tabul „Config” și în partea de jos am apăsat butonul „Read ID” și imediat a fost afișat alături: „DS18 ID=28:FF:C8:1D:4B:04:00:3A”. Am completat cu cifra 1 în căsuța de mai jos aferentă poziției și apoi butonul „Save to”. În tabul „Control Panel” la Input 6 se afișează valoare citită de la acest senzor (24,1).

 

Articole asemanatoare:

Etichetat cu: , , , , ,
One comment on “Lan Controller de la tinycontrol.eu
 1. Costi Costache spune:

  Salut am achizitionat si eu unul dar din pacate nu pot sa l folosesc pt ce imi trebuie mie. Adica nu poate sa mi trimita mesaj pe mail doar daca am un server fara ssl. Ati putea sa ma ajutati intr un fel, adica cum as putea sa l fac sa primesc mail daca se intampla ceva pe intrarile digitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.